Spuitgieten

Spuitgieten, ook wel molding genoemd, is een van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen. Het is een indrukwekkend en creatief proces waarin thermoplasten door een spuitgietmachine en spuitgietmatrijs worden vervormd in alle gewenste vormen. Vaak worden met spuitgieten onderdelen van een product geproduceerd. Deze onderdelen worden vervolgens, samen met alle andere gewenste onderdelen, geassembleerd tot een eindproduct. Naast de uiteenlopende machines, bieden we bij Wicro ook In Mold Labeling.

Spuitgietbedrijf Wicro Plastics

Wij, Wicro Plastics, zijn een gerenommeerde spuitgieter in Europa. Vanuit het Limburgse Kessel bedienen we onze partners in Nederland en ver daarbuiten. Als spuitgietbedrijf zijn we altijd actief betrokken in de totstandkoming van het eindproduct. Zo beperken we ons niet alleen tot enkel het spuitgieten van kunststof. We ontwikkelen de matrijzen, hebben een eigen assemblagelijn en nemen de logistiek uit handen. Als one stop shop adviseren we in efficiëntie en kostenbesparing.

Onze ervaren en bevlogen projectmanagers, engineers en operators staan klaar om jouw project volledig te ontzorgen. Van eenvoudige vormen en materialen tot aan complexe en gerecyclede kunststof producten. In mould labeling, insert molding en gas injectie, we deinzen er niet voor terug!

44 volledig geautomatiseerde spuitgietmachines

Met 44 volledig geautomatiseerde spuitgietmachines met een sluitkracht van 50 – 1150 ton, een gesloten transportsysteem en eigen gereedschapsmakerij kunnen we (bijna) alle thermoplastische kunststoffen in onze spuitgieterij verwerken. Technische halffabricaten met kleine toleranties, complexe vormgeving en hoge vormvastheid. Maar zeker ook zichtproducten waaraan hoge eisen gesteld worden op het gebied van kleur, glans en oppervlaktestructuur. Reparaties en onderhoud van spuitgietmatrijzen en gereedschappen? Die voeren we gewoon zelf uit. En dat maakt ons net weer wat sneller. We zijn veel meer dan enkel een spuitgieter.

Blue Dots

Stappenplan spuitgieten

FASE 1: OFFERTE

Tijdens deze eerste stap hebben we nauw contact. Een goede inventarisatie is belangrijk om vast te stellen welke productonderdelen er nodig zijn. We bekijken de gewenste kunststoffen en selecteren de leveranciers voor overige onderdelen.

Offerte

01.

FASE 2: OPDRACHT

Offerte akkoord en naar tevredenheid? Dan ontvangt onze projectmanager de opdracht en zetten we iedereen op scherp om jouw project vorm te gaan geven. Benodigde samples worden al besteld en we maken samen een actielijst.

Opdract

02.

FASE 3: PLANNING

Op basis van de actielijst maken we een planning. Deze planning is een gedetailleerd projectplan dat onze projectmanager gestructureerd doorloopt. In deze fase worden alle elementen en aspecten samengebracht tot een vloeiend geheel.

Planning

03.

FASE 4: PROTOTYPE

Nu wordt het pas echt leuk, want in de prototype fase gaan we ontwikkelen. Alle onderdelen, waar we in vorige fases samen intensief mee bezig zijn geweest, komen samen. Van matrijs tot aan masterbatches en overige inkoopdelen.

Prototype

04.

FASE 5: PILOT

Daar gaan we dan, het product krijgt letterlijk en figuurlijk vorm in de pilotfase. Testen, optimaliseren en verfijnen… Alles komt samen en wordt geassembleerd tot een volwaardig product. Dit zijn de geluksmomentjes!

Pilot

05.

FASE 6: LANCERING

Helemaal of zelfs meer dan tevreden? Dan drukken we op de grote groene knop en gaan we samen het product lanceren. De massaproductie kan worden gestart en jouw product is klaar om de markt op te gaan. Gefeliciteerd!

Lancering

06.

SPUITGIETEN, IETS VOOR JOUW PRODUCT(ONDERDEEL)?

Spuitgieten is een bekende en goed doorontwikkelde manier om kunststoffen te gieten tot een gewenst resultaat. Duurzaamheid en innovatie zijn hierin belangrijke thema’s. Door de vele verschillende soorten plastic, met ieder hun eigen eigenschappen, is er altijd een oplossing voor jouw product. Onvoorstelbare vormen kunnen worden gecreëerd en aan veiligheidseisen wordt met sterke grondstoffen voldaan. Daarnaast heeft spuitgieten vele andere voordelen:
Van complex naar eenvoud
(Ingewikkelde) productontwerpen kunnen met een spuitgietmatrijs eenvoudig en op grote schaal worden geproduceerd.
Grote volumes in een kort tijdsbestek
Producten en/of productonderdelen kunnen snel en efficiënt in een zeer korte tijd worden geproduceerd.
Uiterste precisie en vrijwel geen nabewerking
Spuitgieten staat erom bekend dat het, ondanks de massafabricage, zeer nauwkeurig produceert.
Licht, sterk en duurzaam
Een mooie combinatie van drie belangrijke elementen voor een (eind)product.

Ben je overtuigd? Wij helpen je graag!

Samen kijken we naar de mogelijkheden voor jouw product. We inspireren je met onze referenties en leiden je rond in onze spuitgieterij in Kessel. Zie ik je binnenkort? Tot snel!
Banner highlight blob

Theo Wulms

Proces Engineer
wat we doen

Van A tot Z ontzorgd in productontwikkeling

We maken niet alleen een product of onderdeel, we voelen ons ook onderdeel. Onderdeel van de ontwikkeling van jouw product. Van A tot Z ontzorgd.
Test

PRODUCTONTWIKKELING

AUTOMATISERING

Wicro Spuitgieten Engineering

ENGINEERING

MATRIJSBOUW

SPUITGIETEN

ASSEMBLAGE

LOGISTIEK

PROJECTMANAGEMENT