Assemblage

Na het spuitgietproces is assemblage een belangrijk onderdeel van de totstandkoming van een product. Dat begrijpen we bij Wicro Plastics. Tijdens het assembleren komen alle onderdelen samen, krijgt het proces een heel andere dynamiek en zie je uiteindelijk het product ‘tot leven’ komen. Verschillende producten van verschillende materialen dienen naadloos op elkaar aan te sluiten. Dit is een complex onderdeel van de productontwikkeling waarin goed gekeken dient te worden naar individuele, maar ook onderlinge toleranties en passing. Wij vinden assemblage een van de leukste onderdelen van productontwikkeling.

Assembleren en inkopen

Heb je een product dat je door Wicro wilt laten assembleren? Wij maken hiervoor een product specifieke assemblagelijn. Afhankelijk van het jaarvolume, de complexiteit van de samenstelling en de vereiste controles wordt er gebruik gemaakt van automatisering.

Assemblage vergt vaak veel handelingen en zal daarom in sommige gevallen handwerk nodig hebben. Het is mogelijk om alle overige onderdelen, gemaakt van andere materialen dan kunststof en afkomstig van andere fabrikanten, door Wicro te laten sourcen en uiteindelijk te laten inkopen. Het gehele proces nemen wij voor onze rekening. Van voorraadbeheer tot aan de logistieke levering.

Blue Dots

Assemblage bij Wicro Plastics

Bij Wicro Plastics vinden we assemblage niet alleen erg leuk. We zijn er ook nog eens erg goed in. We kijken naast de spuitgietonderdelen mee naar het totaalproduct. Hoe kunnen we het product zo efficiënt mogelijk samenstellen en assembleren? En welke assemblage tooling hebben we hierbij nodig? We kijken mee naar mogelijk kritische of gevoelige punten in een product. Kunnen we deze voorkomen of zijn deze essentieel en gaan we deze controleren met camera’s en sensoren? Doordat we assemblage al tientallen jaren als dienst aanbieden, weten we precies waar we op moeten letten tijdens het assembleren.

Van A tot Z ontzorgd worden?

Dan moet je bij Wicro Plastics zijn. Naast het spuitgieten zorgen we niet alleen voor de assemblage, maar zijn we gedurende de gehele productontwikkeling betrokken. Laten we kennis maken!
Banner highlight blob Evert Wicro Plastics Spuitgieten en Productontwikkeling

Evert van Damme

Sales & Projecten
wat we doen

Van A tot Z ontzorgd in productontwikkeling

We maken niet alleen een product of onderdeel, we voelen ons ook onderdeel. Onderdeel van de ontwikkeling van jouw product. Van A tot Z ontzorgd.
Test

PRODUCTONTWIKKELING

AUTOMATISERING

Wicro Spuitgieten Engineering

ENGINEERING

MATRIJSBOUW

SPUITGIETEN

ASSEMBLAGE

LOGISTIEK

PROJECTMANAGEMENT