Projectmanagement

Een project gaat van productontwikkeling en engineering tot aan spuitgieten, assemblage en levering bij jouw bedrijf. Bij Wicro Plastics begrijpen we als geen ander dat succesvol projectmanagement essentieel is voor het realiseren van jouw bedrijfsdoelen. Door middel van het Stage-Gate Model en één dedicated projectmanager voor ieder project, maken we het verschil bij onze klanten. De gestructureerde aanpak zorgt voor een efficiënt proces en een prettige samenwerking.

Tot in de puntjes: Stage-Gate Model

Niets ontsnapt aan onze aandacht en we werken bij ieder project tot in de puntjes. Bij Wicro hanteren we een beproefd Stage-Gate Model om projecten efficiënt te beheren en succesvol te laten verlopen. Dit model bestaat uit verschillende fasen, ook wel “stages” genoemd, die elk worden afgesloten met een gate review. Tijdens deze reviews wordt beoordeeld of het project voldoet aan de gestelde criteria voordat het doorgaat naar de volgende fase. Dit zorgt ervoor dat we samen gedegen beslissingen nemen en dat de voortgang van het project nauwlettend wordt gecontroleerd. Dit voorkomt risico’s en stelt ons in staat om zorgvuldig te plannen.

Blue Dots

Project stappenplan

FASE 1: OFFERTE

Tijdens deze eerste stap hebben we nauw contact. Een goede inventarisatie is belangrijk om vast te stellen welke productonderdelen er nodig zijn. We bekijken de gewenste kunststoffen en selecteren de leveranciers voor overige onderdelen.

Offerte

01.

FASE 2: OPDRACHT

Offerte akkoord en naar tevredenheid? Dan ontvangt onze projectmanager de opdracht en zetten we iedereen op scherp om jouw project vorm te gaan geven. Benodigde samples worden al besteld en we maken samen een actielijst.

Opdracht

02.

FASE 3: PLANNING

Op basis van de actielijst maken we een planning. Deze planning is een gedetailleerd projectplan dat onze projectmanager gestructureerd doorloopt. In deze fase worden alle elementen en aspecten samengebracht tot een vloeiend geheel.

Planning

03.

FASE 4: PROTOTYPE

Nu wordt het pas echt leuk, want in de prototype fase gaan we ontwikkelen. Alle onderdelen, waar we in vorige fases samen intensief mee bezig zijn geweest, komen samen. Van matrijs tot aan masterbatches en overige inkoopdelen.

Prototype

04.

FASE 5: PILOT

Daar gaan we dan, het product krijgt letterlijk en figuurlijk vorm in de pilotfase. Testen, optimaliseren en verfijnen… Alles komt samen en wordt geassembleerd tot een volwaardig product. Dit zijn de geluksmomentjes!

Pilot

05.

FASE 6: LANCERING

Helemaal of zelfs meer dan tevreden? Dan drukken we op de grote groene knop en gaan we samen het product lanceren. De massaproductie kan worden gestart en jouw product is klaar om de markt op te gaan. Gefeliciteerd!

Lancering

06.

Een eigen dedicated projectmanager

Niets is vervelender dan van puntje naar paaltje gestuurd worden, toch? Dat vinden wij ook! Daarom krijg je bij Wicro één aanspreekpunt tijdens het gehele project. Deze projectmanager fungeert als centraal contactpersoon en coördineert alle onderdelen van het project. Vanaf de initiële planning tot aan de uiteindelijke oplevering. Door één dedicated projectmanager aan te wijzen, werken we samen efficiënter en effectiever. De communicatie loopt altijd via één persoon. Dat minimaliseert verwarring en bevordert een gestroomlijnde samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Blue Dots

Verschillende soorten projecten

Bij Wicro Plastics werken we al meer dan 70 jaar voor klanten in verschillende branches. Dat geeft ons brede kennis, flexibiliteit, creativiteit en een sterk aanpassingsvermogen. Binnen deze uiteenlopende branches werken we met compleet nieuwe producten, maar ook producten ter overname of nieuw samengestelde producten. Ieder met bijbehorende matrijzen, inkoopdelen en benodigde assemblagelijn(en). Wij koppelen onze ervaren projectmanagers aan jouw project en brengen het samen tot een succes.

Blue Dots
Test

Klaar om jouw product te laten ontwikkelen?

We zijn benieuwd naar jouw product en helpen je graag met een efficiënte en vooral zorgeloze ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact op om kennis te maken.
Banner highlight blob Bo Wicro

Bo Verhaegh

Projectmanager
wat we doen

Van A tot Z ontzorgd in productontwikkeling

We maken niet alleen een product of onderdeel, we voelen ons ook onderdeel. Onderdeel van de ontwikkeling van jouw product. Van A tot Z ontzorgd.
Test

PRODUCTONTWIKKELING

AUTOMATISERING

Wicro Spuitgieten Engineering

ENGINEERING

MATRIJSBOUW

SPUITGIETEN

ASSEMBLAGE

LOGISTIEK

PROJECTMANAGEMENT