Wicro maakt impact in MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), wie schrijft of vertelt er nou niet over? Het is een thema dat vaak aan bod komt, maar lang niet altijd de aandacht krijgt die het nodig heeft. Want wat is er nou belangrijker dan onze volgende generaties? Niets, vinden wij bij Wicro.

Daarom geloven wij écht in een betere wereld en nemen wij de verantwoordelijkheid om impact in MVO te maken. Dat doen we in onze dagelijkse bedrijfsvoering, met een gezamenlijke motivatie en in de samenwerking met onze klanten en partners. Van sociale betrokkenheid en arbeidsvoorwaarden tot aan vitaliteit en duurzaamheid.

Ruimte voor speciale talenten

30% van onze collega’s heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij noemen dit Wicronezen met speciale talenten. De diversiteit van medewerkers en mix van speciale talenten maakt Wicro tot een sterker geheel. We halen het beste uit ieders mogelijkheden en kwaliteiten. We beoordelen en passen de assemblagewerkzaamheden aan de capaciteiten van onze medewerkers aan. Zo controleren we het ontwerp volgens ‘Design for Assembly’ (DFA) en ondersteunen bij de integratie indien nodig. Daarna splitsen we de assemblageprocessen op en ontwikkelen tooling met sensoren en vision systemen om de kwaliteit te waarborgen. Dit stelt collega’s met beperkingen in staat om foutloos te werken. Deze tooling wordt Poka Yoke genoemd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in ons DNA. Iedereen voelt zich betrokken en is ‘part of our family’ tot in iedere Wicrovezel.

MVO Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Wicro Plastics
Blue Dots

Wicro maakt tijd voor vitaliteit

In 2021 zijn wij gestart met een vitaliteitsprogramma voor al onze Wicronezen. Samen met Buiten Zinnen hebben we een programma ontwikkelt dat bestaat uit workshops (over onder andere voeding, slaap en stress) en outdoor trainingen. Het doel voor ons is vooral bewustwording en het bieden van een helpende hand in het ontwikkelen van een gezondere levensstijl. De laagdrempeligheid van het programma zorgt ervoor dat medewerkers vanuit alle afdelingen makkelijk aan kunnen sluiten. Dat zorgt niet alleen voor vitale Wicronezen, maar ook voor teambuilding en een band tussen alle lagen van de organisatie. Een win-win-winsituatie!

Naast het vitaliteitsprogramma is er wekelijks fruit, zijn er taalcursussen op locatie én aangepaste werktijden voor bijvoorbeeld huismoeders of studenten. Wicronezen krijgen de ruimte op zich persoonlijk te ontwikkelen met opleidingen of programma’s op ieder niveau.

Blue Dots

Aanpakken duurzaamheid bij de bron

Duurzaamheid is het meest besproken thema binnen MVO. Zeker bij producenten en verwerkers van kunststof. Het is misschien ook wel het thema met de grootste en belangrijkste uitdagingen. Dat begrijpen we bij Wicro als geen ander en daarom heeft milieubescherming topprioriteit in onze bedrijfsvoering. Met een gerichte aanpak, maar vooral de gezamenlijke motivatie, creëren we impact en pakken we duurzaamheid bij de bron aan. Dit doen we aan de hand van vier hoofddoelen:

  1. Verduurzaming van energiebronnen
  2. Vermindering van het energieverbruik
  3. Hergebruik van eigen afval
  4. Verhogen aandeel gerecyclede en/of bio grondstoffen

Wil jij ook impact maken in MVO?

Werken aan meer impact in MVO doen we niet alleen, dit doen we met z’n allen. Pas als we samen de schouders eronder zetten, kunnen we echt een verschil maken. Ben jij de klant, leverancier of partner die MVO ook als topprioriteit ziet en hier dezelfde motivatie voor voelt?
Banner highlight blob Evert Wicro Plastics Spuitgieten en Productontwikkeling

Evert van Damme

Projecten & Sales