Spuitgieten

Spuitgieten is een van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen. Het is een indrukwekkend en creatief proces waarin thermoplasten door een spuitgietmachine en spuitgietmatrijs worden vervormd in alle gewenste vormen. Vaak worden met spuitgieten onderdelen van een product geproduceerd. Deze onderdelen worden vervolgens, samen met alle andere gewenste onderdelen, geassembleerd tot een eindproduct.

Spuitgietbedrijf Wicro Plastics

Wij, Wicro Plastics, zijn een gerenommeerde spuitgieter in Europa. Vanuit het Limburgse Kessel bedienen we onze partners in Nederland en ver daarbuiten. Als spuitgietbedrijf zijn we altijd actief betrokken in de totstandkoming van het eindproduct. Zo beperken we ons niet alleen tot enkel het spuitgieten. We ontwikkelen de matrijzen, hebben een eigen assemblagelijn en nemen de distributie uit handen. Als one stop shop adviseren we in efficiëntie en kostenbesparing.

Met 43 volledig geautomatiseerde spuitgietmachines met een sluitkracht van 50 – 700 ton, een gesloten transportsysteem en eigen gereedschapsmakerij kunnen we (bijna) alle thermoplastische kunststoffen in onze spuitgieterij verwerken. Technische halffabricaten met kleine toleranties, complexe vormgeving en hoge vormvastheid. Maar zeker ook zichtproducten waaraan hoge eisen gesteld worden op het gebied van kleur, glans en oppervlaktestructuur. Reparaties en onderhoud van spuitgietmatrijzen en gereedschappen? Die voeren we gewoon zelf uit. En dat maakt ons net weer wat sneller. We zijn veel meer dan enkel een spuitgieter.

Spuitgieten, iets voor jouw product(onderdeel)?

Spuitgieten is een bekende en goed doorontwikkelde manier om kunststoffen te gieten tot een gewenst resultaat. Duurzaamheid en innovatie zijn hierin belangrijke thema’s. Door de vele verschillende soorten plastic, met ieder hun eigen eigenschappen, is er altijd een oplossing voor jouw product. Onvoorstelbare vormen kunnen worden gecreëerd en aan veiligheidseisen wordt met sterke grondstoffen voldaan.

Daarnaast heeft spuitgieten vele andere voordelen:

  • Van complex naar eenvoud: (Ingewikkelde) productontwerpen kunnen met een spuitgietmatrijs eenvoudig en op grote schaal worden geproduceerd.
  • Grote volumes in een kort tijdsbestek: Producten en/of productonderdelen kunnen snel en efficiënt in een zeer korte tijd worden geproduceerd.
  • Uiterste precisie en vrijwel geen nabewerking: Spuitgieten staat erom bekend dat het, ondanks de massafabricage, zeer nauwkeurig produceert.
  • Licht, sterk en duurzaam: Een mooie combinatie van drie belangrijke elementen voor een (eind)product. Daarnaast is kunststof gemakkelijk schoon te maken en is van bijvoorbeeld roesten of rotten geen sprake.

Ben je overtuigd? Wij van Wicro Plastics helpen je graag om samen te kijken naar de mogelijkheden voor jouw product. We inspireren je met onze referenties en leiden je rond in onze spuitgieterij in Kessel. Tot snel!

 

Wist je dat?

Wicro Plastics al sinds 1951 actief is met spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten.

We zowel spuitgiet- en assemblageactiviteiten in huis hebben.

Volg Ons

Contact

Wicro Plastics bv
Karreweg-Noord 47-49
5995 MG Kessel

Tel:  +31 (0)77 462 1216
Mail:  info@wicro.nl


KvK: 12020060