Maxado x Wicro Plastics

Razendsnel naar gepersonaliseerd spuitgieten met In Mold Labeling

In november 2022 nam Marloes Walters, eigenaresse van Maxado, contact met ons op. Een goede zet, bleek al snel. Binnen korte tijd startten we onze samenwerking en namen we het spuitgieten, assembleren en de logistiek voor Maxado over. We grepen het project met beide handen aan en binnen vier weken rolden de eerste gepersonaliseerde koffers al onze fabriek uit. Een hele uitdaging…

Razendsnelle onboarding en projectmanagement

De onboarding bij Maxado is het perfecte voorbeeld van efficiënt projectmanagement. Binnen vier weken gingen we van offerte tot productie. Dit is een hele uitdaging en gaat met met honderden stappen. Deze werken we stapsgewijs af met het Stage-Gate Model en we plaatsten binnen afzienbare tijd zelfs een 1150 tons spuitgietmachine. Niets ontsnapt aan onze aandacht, alles wordt tot in de puntjes geregeld. Door een nauwe samenwerking en dedicated projectmanager heeft Maxado geen kostbare tijd verloren.

Blue Dots

Krappe deadlines en ‘first time right’

Tijd is kostbaar. Zeker wanneer je dagelijks grote orders krijgt en er strakke deadlines zijn. Daarom wil je bij de overstap naar een andere producent jouw eindklanten zo goed mogelijk blijven bedienen. Er is weinig ruimte voor fouten en het product moet ‘first time right’ zijn. Dat begrijpen we bij Wicro als geen ander. Met betrokken en eigen engineers weten we de Maxado koffers in hoge kwaliteit en met uiterste precisie af te leveren. Dit bespaart kosten, voorkomt vertraging en resulteert in een beter, stabieler en efficiënter productieproces.

Blue Dots

Personalisatie met In Mold Labeling

Of de razendsnelle onboarding en krappe deadlines nog niet voldoende uitdaging zijn? Nee hoor, want Maxado geeft haar eindklanten de mogelijk om te personaliseren. Zo kunnen koffers in alle formaten, kleuren, clips en koffer schaaldelen worden gecombineerd. Daarnaast biedt Maxado de mogelijkheid voor een eigen label (met bijvoorbeeld een logo) op het koffer. Deze uitdaging hebben we opgevangen door In Mold Labeling toe te voegen aan het spuitgietproces. Hiermee wordt het label volledig geautomatiseerd in de spuitgietmatrijs geplaatst voordat de kunststof wordt geïnjecteerd. Dit zorgt voor een hoogwaardige uitstraling en professionele afwerking.

Blue Dots
Wij hebben Wicro leren kennen als een bedrijf dat graag de uitdaging aangaat en denkt in oplossingen met kennis van zaken, positieve energie en goede communicatie. Wij zijn trots om Wicro niet gewoon als leverancier te hebben, maar om hen onze partner te mogen noemen.

Zie jij dit ook wel zitten?

Dat begrijpen we helemaal! Dit project staat onder de ervaren leiding van onze projectmanager Bo Verhaegh. Tijdens een efficiënt en betrokken projectmanagement proces bekijken we samen de wensen van jouw merk, bedrijf of organisatie. We zijn benieuwd of we elkaar uit kunnen dagen. Wacht niet langer en laat dit het begin van iets heel moois zijn!
Banner highlight blob

Bo Verhaegh

Projectmanager