Spuitgieten kunststof

Spuitgieten van kunststof is een bekende productiemethode voor producten en/of productonderdelen. Kunststof vormt zich middels spuitgietmatrijzen en bijbehorende machines gemakkelijk in iedere gewenste vorm. De ver doorontwikkelde spuitgietmachines zorgen voor een nauwkeurige vorm. Kunststof gieten wordt veel gedaan door verschillende spuitgietbedrijven. Iedere spuitgieter heeft haar specialiteiten. Zo kunnen er voor het spuitgieten verschillende soorten plastic worden gebruikt. Daarnaast bieden spuitgietbedrijven ook vaak matrijsbouw en kan er gekozen worden voor assemblage van het eindproduct.

Kunststof gieten

Ingewikkelde vormen of belangrijke veiligheidseisen? Niets is te gek bij het gieten van kunststof. Door de ontwikkeling van een spuitgietmatrijs kan kunststof in elk gewenst onderdeel worden gegoten. Een spuitgietmatrijs wordt nauwkeurig ontworpen in samenwerking met een engineer. Wanneer deze eenmaal gereed is, kunnen er met gemak hoge productie aantallen worden gedraaid. Spuitgieten staat erom bekend dat het zeer gedetailleerd produceert. Het is een genot om te zien hoe een product(onderdeel) binnen korte tijd, vaak zonder enige nabewerking, uit de spuitgietmachine komt.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel bij kunststof gieten. Allerlei keuzes in het productieproces bepalen hoe duurzaam een product wordt. Dit zit ‘m voornamelijk in het gebruik van de grondstoffen, de verwerking van het kunststof en de levensduur van het product. Er zit verschil in kwaliteit per soort kunststof en de hoeveelheid afvalstoffen tijdens productie. Hedendaagse spuitgietmachines zijn zeer geavanceerd, waardoor kunststof gieten van een kwalitatief product(onderdeel) steeds duurzamer wordt. Deze zorgen tevens voor een zeer sterke samenstelling van kunststof, waardoor een lange levensduur kan worden gegarandeerd.

Soorten kunststof

Kunststoffen worden in eerste instantie ingedeeld onder vier soorten: thermoplasten, thermoharders, elastomeren en composieten. Deze soorten kunststof hebben ieder hun eigen onderscheidende eigenschappen. Onder iedere soort vallen verschillende grondstoffen. Deze kunnen worden gecombineerd voor een gewenst resultaat.

Wil je dat een product buigbaar is of moet het hard zijn? Moet het soort kunststof makkelijk of moeilijk te kleuren zijn? Wel of niet bestand tegen hogere temperaturen? En ga zo nog maar even door. Dit zijn allemaal keuzes die gemaakt dienen te worden om te bepalen welk soort kunststof wordt gebruikt voor een product(onderdeel).

Spuitgieten kunststof bij Wicro Plastics

Veel producten die je in het dagelijks leven gebruikt zijn (deels) gemaakt door een spuitgieter. Denk bijvoorbeeld aan een thermostaat, emmer, computermuis of broodtrommel. Niet gek dat het spuitgieten van kunststof ook voor jouw product interessant kan zijn. Wij van Wicro Plastics hebben al meer dan 70 jaar ervaring in het spuitgieten van kunststof. Naast de geavanceerde spuitgieterij maken we matrijzen en hebben we een eigen assemblagelijn. Als one stop shop adviseren we in efficiëntie en kostenbesparing. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We staan voor je klaar!

Wist je dat?

Wicro Plastics al sinds 1951 actief is met spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten.

We zowel spuitgiet- en assemblageactiviteiten in huis hebben.

Volg Ons

Contact

Wicro Plastics bv
Karreweg-Noord 47-49
5995 MG Kessel

Tel:  +31 (0)77 462 1216
Mail:  info@wicro.nl


KvK: 12020060