Assemblage

Na het spuitgietproces is assemblage een belangrijk onderdeel van de totstandkoming van een product. Dat begrijpen we bij Wicro Plastics. Tijdens het assembleren komen alle onderdelen samen, krijgt het proces een heel andere dynamiek en zie je uiteindelijk het product ‘tot leven’ komen. Verschillende producten van verschillende materialen dienen naadloos op elkaar aan te sluiten. Dit is een complex onderdeel van de productontwikkeling waarin goed gekeken dient te worden naar individuele, maar ook onderlinge toleranties en passing. Wij vinden assemblage een van de leukste onderdelen van productontwikkeling.

Assembleren en inkopen

Heeft u een product dat u door Wicro wilt laten assembleren? Wij maken hierdoor een product specifieke assemblagelijn. Afhankelijk van het jaarvolume, de complexiteit van de samenstelling en de vereiste controles wordt er gebruik gemaakt van automatisering. Assembleren is vraagt daarom in een aantal gevallen veel handwerk.

De kunststof onderdelen van uw eindproduct worden door Wicro Plastics geproduceerd middels spuitgieten. Het is daarnaast ook mogelijk om alle overige onderdelen, gemaakt van andere materialen dan kunststof en afkomstig van andere fabrikanten, door Wicro te laten sourcen en uiteindelijk te laten inkopen. Het gehele selectie en audit proces nemen wij voor onze rekening. Wicro zorgt er vervolgens voor dat alle benodigde onderdelen voor uw eindproduct op voorraad liggen, zodat wij je order direct kunnen assembleren en een snelle levering kunnen garanderen.

Assemblage bij Wicro Plastics

Bij Wicro Plastics vinden we assemblage niet alleen erg leuk. We zijn er ook nog eens erg goed in. We kijken naast de spuitgietonderdelen mee naar het totaalproduct. Hoe kunnen we het product zo efficiënt mogelijk samenstellen en assembleren? En welke assemblage tooling hebben we hierbij nodig? We kijken mee naar mogelijk kritische of gevoelige punten in een product. Kunnen we deze voorkomen of zijn deze essentieel en gaan we deze controleren met camera’s en sensoren? Doordat we assemblage al tientallen jaren als dienst aanbieden, weten we precies waar we op moeten letten tijdens het assembleren.

Een product ontwikkelen bij Wicro Plastics doen we onder één dak. Dit houdt in dat we kunststof onderdelen zelf maken, andere onderdelen inkopen, het product assembleren én distribueren vanuit onze fabriek in Kessel. Als one stop shop zijn we daarom veel meer dan enkel een spuitgieter of assemblage bedrijf.

Wist je dat?

Wicro Plastics al sinds 1951 actief is met spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten.

We zowel spuitgiet- en assemblageactiviteiten in huis hebben.

Volg Ons

Contact

Wicro Plastics bv
Karreweg-Noord 47-49
5995 MG Kessel

Tel:  +31 (0)77 462 1216
Mail:  info@wicro.nl


KvK: 12020060