Ontwikkelen, spuitgieten, assembleren en coaten

Spuitgieten
Met 40 volledig geautomatiseerde spuitgietmachines met een sluitkracht van 50 – 650 ton, een gesloten transportsysteem en eigen gereedschapsmakerij kunnen we alle thermoplastische kunststoffen verwerken. Technische halffabricaten met kleine toleranties, complexe vormgeving en hoge vormvastheid. Maar zeker ook zichtproducten waaraan hoge eisen gesteld worden op het gebied van kleur, glans en oppervlaktestructuur. Reparaties en onderhoud van matrijzen en gereedschappen? Die voeren we gewoon zelf uit. En dat maakt ons net weer wat sneller.

Matrijzen
Als je al meer dan tien jaar meer dan honderd matrijzen per jaar ontwerpt dan weet je waar je het over hebt. Dat geldt voor Wicro. Niet voor niets dat onze engineers in staat zijn om het productontwerp constructief kritisch te beoordelen op maakbaarheid, kwaliteit en efficiency. Ze nemen ook de ruimte om verbetervoorstellen te doen als dat nodig is. Als we samen het vertrouwen hebben in het beste eindresultaat begeleiden onze engineers de aanmaak van de matrijzen vanuit Nederland. Vervolgens vindt in China proefspuiten en afnemen van de matrijzen plaats. Altijd gemaakt met West-Europees staal en aan de hand van accurate projectplanning. Want continuïteit staat in alles voorop. Daarom kunnen we een leverbetrouwbaarheid geven van 98%, faciliteren we een brandwerende opslag van de matrijzen en doen we het onderhoud volledig zelf.

Assemblage
Van korrel tot eindproduct in de consumentenverpakking. Dat is hoe we werken. En dus zorgen we ook voor een volledig geassembleerd product. Niks laten we daarbij aan het toeval over. Met Poka Yoke technieken zorgen we voor een loepzuivere faalwijzen- en gevolgenanalyse (FMEA). De hoogste normen gecombineerd met een sociale en betaalbare inzet van mensen van de sociale werkvoorziening. Win-win voor klant en samenleving!

Natlakken
Hoe gebruikt en ziet de eindgebruiker het product waarvoor we een onderdeel mogen maken? Die vraag stellen we ons steeds. Van begin tot eind. Niet raar dan ook dat we ons ook verantwoordelijk voelen voor de finishing touch van jullie product. Met een volledig geautomatiseerde, geometrie afhankelijke natlakinstallatie kunnen we oppervlaktes lakken in mat- en hoogglans en voorzien van een glad oppervlak of juist van een structuur. Grote series met korte doorlooptijden? Kom maar op! Met een grote diversiteit aan solvent, watergedragen lakken is iedere uitstraling mogelijk. Uiteraard met oog voor mens en milieu. Een waterwand vangt de overtollige lak (overspray) op waarna dit wordt gescheiden van het water en op milieuvriendelijke wijze wordt afgevoerd.

 

Wist je dat?

Wicro Plastics al sinds 1951 actief is met spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten.

We zowel spuitgiet-, lak- en assemblageactiviteiten in huis hebben.

Volg Ons

Contact

Wicro Plastics bv
Karreweg-Noord 47-49
5995 MG Kessel

Tel:  +31 (0)77 462 1216
Mail:  info@wicro.nl


KvK: 12020060