Part of your family

Het moet toch beter kunnen? Sneller? Goedkoper of duurzamer? Beter afgestemd op jullie logistieke proces? Nieuwsgierig als we zijn, zijn we continu bezig om samen het beste te halen uit mens en techniek. Zo ontwikkelen, spuitgieten, lakken en assembleren onze honderd vakmensen meer dan tweeduizend verschillende kunststof onderdelen voor klanten in elf verschillende landen. Hoogwaardige onderdelen voor onder andere auto’s, kinderwagens, 3-d printers, bedden, poetsmachines, voermachines en bouwtoepassingen. Van korrel tot eindproduct in de consumentenverpakking.

We zijn zo nieuwsgierig omdat we liever leveren wat nodig is, dan wat ons gevraagd wordt. Dat begint bij het verdiepen in jullie klant. Hoe gaat die zijn of haar product gebruiken en kopen, welke verpakkingen horen daarbij en wat vraagt dat van logistiek? Vervolgens voeren we open, duidelijk en stimulerend een goed gesprek over ontwerp, maakbaarheid en distributie. Op die manier werken we ook samen bij het ontwerpen en produceren van de matrijzen die we gebruiken. Matrijzen die ons in staat stellen continue, hoge kwaliteit te leveren. In dat hele proces van denken tot distribueren ervaar je dat onze mensen de ruimte hebben om snel de goede beslissing te nemen, verstand hebben van techniek en gevoel voor mensen. Mensen die liever open een probleem aankaarten en samen oplossen dan dat ze achteraf excuses moeten maken. Omdat ze zich onderdeel voelen van jullie succes.

Bovendien maken onze mensen onderdeel uit van een ambitieuze familie. Al zeventig jaar zijn we als Wicro in staat om de betrokkenheid bij onze klanten om te zetten naar innovatieve investeringen op het juiste moment. We lopen voorop in robotisering en automatisering en medewerkers krijgen volop ruimte om te innoveren en te ontwikkelen. Afval produceren we nauwelijks, de beperkte afkeur wordt zoveel als mogelijk opnieuw gebruikt en de onderdelen die we maken zijn optimaal recyclebaar. Want we zijn net zo loyaal aan onze planeet als aan onze klanten en medewerkers.

Wicro heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Waar mogelijk leveren wij een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van onze medewerkers, de markt, het milieu en de samenleving. Dit doen we onder andere door het opleiden en trainen van onze medewerkers, de inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, het recyclen van onze kunststoffen, het inzetten (waar mogelijk) van regranulaat, het vervangen van kartonnen verpakkingen en wikkelplastic door retourverpakkingen en de installatie van zonnepanelen op onze daken.

Deze thema’s zijn binnen onze organisatie voortdurend in ontwikkelen en de trends en nieuwe mogelijkheden worden op de voet gevolgd.

  • 43 spuitgietmachines met spuitkracht van 50-700 ton
  • >2.000 verschillende kunststof onderdelen
  • 15 verschillende afzetlanden
  • 12.000m2 oppervlak
  • Kwaliteitsmanagementsysteem NEN en ISO 9001-2015 (gecertificeerd)
  • Leverancier van totaaloplossingen op IATF niveau
  • 180 verschillende soorten kunststof
  • Eigen gereedschapsmakerij
  • 110 medewerkers. Productie werkt in drie ploegen
 

Wist je dat?

Wicro Plastics al sinds 1951 actief is met spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten.

We zowel spuitgiet- en assemblageactiviteiten in huis hebben.

Volg Ons

Contact

Wicro Plastics bv
Karreweg-Noord 47-49
5995 MG Kessel

Tel:  +31 (0)77 462 1216
Mail:  info@wicro.nl


KvK: 12020060