top-title over-ons

Nieuws

Corona

op .

Ook bij Wicro is de veiligheid en gezondheid van iedereen die voor en met ons werkt prioriteit.

Nu COVID-19 wereldwijd een grote invloed heeft op de samenleving willen we jullie graag informeren over de stappen die Wicro heeft genomen om het werk samen met onze partners voort te kunnen blijven zetten.
Gezien het mondiale karakter en het toenemend aantal besmettingen in Europa nemen wij preventieve maatregelen om iedereen om ons heen te beschermen en bij te dragen aan de strijd het virus onder controle te krijgen.

Dit alles op basis van de door de Nederlandse overheid opgelegde beperkingen.

Dit betekent voor Wicro het volgende:
• al het indirect personeel is, wanneer mogelijk, vanaf nu verplicht om thuis te werken
• interne vergaderingen zullen plaatsvinden via skype
• externe vergaderingen zullen worden verplaatst of vinden plaats via skype/telefoon
• alle werknemersreizen, zowel binnenlandse als internationale reizen, zullen worden opgeschort tot ten minste 6 april
• het beleid ten aanzien van hygiëne en sociaal contact is aangescherpt

Dit houdt ook in dat wij tot tenminste 6 april geen bezoek kunnen ontvangen op ons kantoor of in onze fabriek.
Wicro zal alle informatie omtrent de impact van het Corona virus nauwlettend in de gaten houden en meteen inventariseren welke impact dit heeft op onze supply chain.
Tot nu toe heeft dit alles nog geen betekenisvolle invloed gehad op de aanschaf van de benodigde grondstoffen en draait onze productie ook nog steeds volop.
Mochten hier onverhoopt toch veranderingen in komen dan zullen wij dit direct met jullie communiceren.

Laten we elkaar helpen waar het kan en hopelijk kunnen we iedereen weer snel welkom heten in Kessel!

Voortgang uitbreiding Wicro Plastics

op .

Inmiddels zijn we volop bezig met de voorbereidingswerkzaamheden voor een nieuw te bouwen fabriekshal, wanneer de nieuwbouw gereed is zal onze assemblage locatie in Weert naar Kessel verhuizen.

Wicro Plastics in 360 graden

op .

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om bij Wicro Plastics te werken? Of wil je weten wat we nou precies allemaal doen? Bekijk dan nu het filmpje waarin enkele medewerkers enthousiast vertellen over Wicro en hun werkzaamheden.

Wicro Plastics genomineerd voor Limburg Export Award 2015

op .

Wicro Plastics een van de tien genomineerden voor de Limburg Export Award 2015

Tien ondernemingen zijn genomineerd voor de Limburg Export Award 2015. De vakjury kiest de komende weken drie finalisten die onderling uitvechten wie op 18 november de prijs in ontvangst neemt uit handen van Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Uit de inzendingen dit jaar heeft de jury de volgende shortlist samengesteld:

B/A/.S Research&Technology (Venlo), ETF Machinefabriek (Nederweert), Braden Europe (Heerlen), Wicro Plastics (Kessel), Inther Logistics Engineering (Venray), Holbox (Echt), Bruynzeel Storage Systems (Panningen), Highlite International (Kerkrade), Arion (Geleen) en Montair Process Technology (Kronenberg).

Minister Ploumen

De Limburg Export Award wordt dit jaar voor de tiende keer in successie uitgereikt. Dat gebeurt op 18 november bij Linssen Yachts in Maasbracht, de winnaar van de Limburg Export Award 2014. Minister Ploumen heeft toegezegd de prijs uit te reiken.

De uitreiking wordt uitgezonden door L1 TV. Tijdens de uitzending wordt van de drie finalisten een gefilmd portret uitgezonden. De tien genomineerden kunnen in ieder geval rekenen op een gratis lidmaatschap van één jaar van de Export Sociëteit Limburg en een You Tube - bedrijfsfilm. De uiteindelijke winnaar van de Limburg Export Award ontvangt ook deze keer een geldprijs van € 10.000 en een sculptuur van de Roermondse kunstenaar Dick van Wijk. De nummers twee en drie worden uitgenodigd voor een handelsmissie in het buitenland.

Export Sociëteit

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd in 2006 voor het eerst uitgereikt. De competitie wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Sponsoren zijn ING, Seacon Logistics, Provincie Limburg en de Kamer van Koophandel.

Winnaars

De eerdere edities werden gewonnen door achtereenvolgens Adams Pauken uit Ittervoort, Weir Minerals Netherlands BV uit Venlo, Hauzer Techno Coating uit Venlo, Van Aarsen International uit Panheel, Scelta Mushrooms uit Venlo, Koninklijke Kusters Engineering uit Venlo, WP Haton uit Panningen, Thomas Regout uit Maastricht en Linssen Yachts uit Maasbracht.

Vakjury

De vakjury van de Limburg Export Award wordt gevormd door prof. dr. J. Lemmink, decaan School of Business and Economics, Universiteit Maastricht; F. Nelissen, voorzitter Export Sociëteit Limburg; A. Beurskens, gedeputeerde Economische Zaken Provincie Limburg, drs. J. Tindemans, oud-algemeen directeur Maastricht Aachen Airport; drs. W. Weijnen, algemeen secretaris Limburgse Werkgevers Vereniging, G. Coenen, senior overseas logistic manager/global compliance officer Seacon Logistics BV , R. Rutten, senior vice-president CP &O Océ Technologies BV en H. van der Broeck, senior relatiemanager grootbedrijf district Limburg ING Nederland.

Uitbreiding capaciteit

op .

De aanhoudende drukte/groei binnen Wicro Plastics heeft wederom geleid tot uitbreiding van productiecapaciteit.

Afgelopen week hebben we maar liefst vier nieuwe machines binnengekregen, twee 80-tonners en twee 200-tonners. In week 22 zal er ook nog een extra 400-tonner bijkomen, waardoor we weer flexibel en sneller kunnen inspelen op de wensen en behoeften van onze klanten.

Wij zijn heel erg blij dat we erin slagen om te blijven groeien in tijden met grote economische uitdagingen. Daarom zijn we hartstikke trots op deze wederom uitbreiding van productiecapaciteit!

machine2 machine1

Wicro Plastics ontvangt Cradle to Cradle® Quality Statement

op .

Trots maken we bekend dat we als Wicro een mooie stap voorwaarts hebben  gemaakt in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onlangs heeft Wicro namelijk een Cradle to Cradle® Quality Statement voor materialen mogen ontvangen voor de grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van de inserts voor Van Houtum.

c2c

Cradle to Cradle (C2C), ofwel ‘afval = voedsel’ is een grondbeginsel van een kringloopsysteem dat er vanuit gaat dat alle materialen een voortdurende en blijvende waarde houden en steeds weer in gesloten kringlopen van productie, gebruik en recycling kunnen worden opgenomen.

Om in aanmerking te komen voor een dergelijk certificaat is het essentieel dat er met grote zorgvuldigheid gekeken wordt naar de selectie van materialen en halffabricaten. Hoe de grondstoffen van de producten gekozen, verworven, gebruikt  en uiteindelijk afgevoerd worden heeft namelijk een groot effect op de mens en op het gebied van milieu.

Onderzoeks- en C2C instituut EPEA heeft de grondstoffen PLASBLAK® PE2727 (van Cabot Corporation) en  DOW™ HDPE 25055E (van DOW Chemical Company) onderzocht op verschillende criteria en dit heeft erin geresulteerd dat bovenstaande materialen geschikt zijn bevonden voor toepassing in Cradle to Cradle Certified producten.

Investering in twee nieuwe 80 tonners en koelsysteem

op .

De aanhoudende groei binnen Wicro Plastics heeft ervoor gezorgd dat er afgelopen jaar wederom behoefte is ontstaan aan uitbreiding van productiecapaciteit.

Om flexibel te kunnen blijven en onze klanten sneller en beter te kunnen voorzien van gevraagde producten, zijn er in november 2014 twee nieuwe 80 tonners met een 3-assige robot geïnstalleerd.

Daarnaast hebben we tijdens onze bedrijfssluiting (juli jl.) het koelsysteem in onze fabriek vervangen. Met deze nieuwe installatie voldoen we aan de huidige milieueisen en maken we een sprong van 30 jaar in techniek. Dit betekent dat er geen koeltoren meer zal zijn die veel water verbruikt en daarnaast is dit nieuwe systeem is nauwkeuriger. Omdat dit systeem ons in staat stelt (beter) te kunnen reguleren naar behoefte zal er veel water en energie bespaard worden.

We zijn erg blij met bovengenoemde verbeteringen en uitbreidingen van ons machinepark!

Nieuwe machine 1 Nieuwe machine 2Nieuwe machine 3
Koeling 1 Koeling 2

Nieuwe flyer Wicro Plastics en Wicro Coating

op .

De afgelopen jaren heeft Wicro een enorme groei doorgemaakt. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat het maken van een aantal professionaliseringsslagen noodzakelijk was op organisatie breed niveau. Een aantal mooie stappen zijn reeds gezet waardoor we beter en efficiënter kunnen werken en een betere ‘performance’ neer kunnen zetten naar onze klanten.

Graag willen we dit uitstralen met onze nieuwe huisstijl. Daarom hebben we nieuwe bedrijfsbrochures laten maken voor zowel Wicro Plastics als Wicro Coating, waarin we kort, maar krachtig weergeven: ‘wie’ we zijn, ‘wat’ we doen, en ‘waarvoor’ we staan.

Flyer Plastics thumb Flyer Coating thumb

Wicro-spuitgieten   Wicro-assemblage   Wicro-matrijzen   Wicro-natlakken