‘Gelukkig ben ik goed met mijn handen’

Zolang de kapsalons dicht blijven vanwege de coronamaatregelen, steken medewerksters van SIA Hairdesign uit Helden hun handen uit de mouw voor Wicro Plastics in Kessel. Een win-winsituatie voor beide bedrijven.

Zo’n zes weken zijn de kapsalons nu dicht vanwege het coronavirus. Imke Beurskens (31), eigenaresse van SIA Hairdesign in Helden, zat ondertussen met de handen in het eigen haar. Ze heeft vijf kapsters in dienst en de personeelskosten vormen haar grootste kostenpost. Uiteraard krijgt ze steun van de overheid, maar haar buffer raakte langzaam maar zeker op.

Totdat vriendin Evelien Fassotte (33) laatst belde. Fassotte is directeur bij Wicro Plastics, een bedrijf in Kessel met ongeveer 150 man personeel. Het bedrijf zet kunststofonderdelen in elkaar tot onder andere kinderwagens en tafels. „We kregen het gewoon niet gedraaid”, vertelt Fassotte in de kantine van haar bedrijf. „De vraag naar onze producten bleef maar stijgen, terwijl we al krap zaten in ons personeel.”

Lenen
Dus ging Fassotte eens nadenken. Welke bedrijven staan momenteel stil en kunnen hun personeel tijdelijk missen? Zo kwam ze bij Beurskens terecht met de vraag of ze haar personeel mocht ‘lenen’ zolang de kapsalons dichtblijven. Beurskens hoefde niet lang na te denken. „Een deel van de lasten valt daardoor van mijn schouders en Evelien is geholpen met extra personeel. Waarom niet?” Ze hoefde niet veel uit de kast te halen om haar personeel te overtuigen om tijdelijk ander werk te doen. „Zij waren blij weer een doel te hebben.”

Het uitlenen van personeel was volgens Beurskens snel geregeld. Maandag was de eerste dag voor de kapsters bij Micro Plastics. Winnie van der Sterren had niet veel tijd nodig om te wennen aan haar ‘nieuwe’ baan. Ze werkt sinds twee jaar voor Beurskens en sinds maandag staat ze in plaats van achter de kappersstoel achter een montageplek in een grote werkhal. „Ik vind het wel leuk en afwisselend werk”, zegt ze. „Je doet veel met je handen; gelukkig ben ik als kapster creatief met mijn handen.”

Iets verderop staat kapster Jenny Smets zitjes van kinderwagens af te werken. Ze lijkt helemaal in haar element. „Ik ben de hele tijd bezig, er zit een fijne routine in dit werk. Ik kan helemaal opgaan in mijn eigen gedachten.

Bron: Dagblad de Limburger

Wist je dat?

Wicro Plastics al sinds 1951 actief is met spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten.

We zowel spuitgiet- en assemblageactiviteiten in huis hebben.

Volg Ons

Contact

Wicro Plastics bv
Karreweg-Noord 47-49
5995 MG Kessel

Tel:  +31 (0)77 462 1216
Mail:  info@wicro.nl


KvK: 12020060